728 x 90

هک اسنپ فود و تداعی‌های یک خبر از حسین شریعتمداری

هک اسنپ فود
هک اسنپ فود

روز یک‌شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲ رسانه‌های حکومتی و هم‌چنین خبرگزاریهای بین‌المللی اعلام کردند با هک «اسنپ‌فود» اطلاعات کامل متعلق به؛

بیش از ۲۰میلیون کاربر

سی‌وپنج هزار پیک

و ۲۴۰هزاررستوران به سرقت رفته است.

هکرها اطلاعات کاربران اسنپ فود را فروخته‌اند.

کمی بعد اعلام شد گروه هکری IRLeaks که در تابستان گذشته اطلاعات کاربران شرکت تاکسی اینترنتیِ تپسی را هک کرده بود، شب گذشته اعلام کرده که اطلاعات بیش از ۲۰میلیون کاربر و ۸۸۰میلیون سفارش شرکت اسنپ فود را که در حوزه سفارش آنلاین غذا در ایران فعالیت می‌کند، به‌دست آورده است.

این گروه هکری در کانال تلگرامی‌اش نوشت اطلاعات به‌دست آمده از کاربران شامل نام کاربری، رمز عبور، ایمیل، نام و نام خانوادگی، شماره موبایل، تاریخ تولد و غیره است و نیز اطلاعات بیش از ۵۱میلیون آدرس کاربران شامل موقعیت GPS، آدرس کامل، شماره تلفن و غیره و هم‌چنین اطلاعات بیش از ۱۸۰میلیون گوشی هوشمند و تبلت مورد استفاده کاربران شامل: نوع و مدل، پلتفرم، توکن، فروشگاه نصب برنامه و غیره است.

در همان خبر تلگرامی هکرها اعلام کرده بودند که هک اپلیکیشن سفارش آنلاین غذا را به اسنپ فود اطلاع نداده‌اند و اطلاعات را مستقیماً برای فروش گذاشته‌اند. قیمت تعیین شده برای اطلاعات کامل هم ۳۰هزار دلار است.

اما درست یک روز بعد یعنی روز یکشنبه خبرگزاری تسنیم رژیم اعلام کرد طرف‌های مشخصی با هکر‌ها در حال مذاکره برای پایان این مخمصه هستند، خبری گنگ که روشن نیست چه رابطه‌ای بین هکرها و مذاکره‌کنندگان است؟ و مگر آیا مذاکره کننده، هکرها را می‌شناسند؟ اگر می‌شناسند چرا بازداشت‌شان نمی‌کنند؟

از سوی دیگر همین تسنیم اعلام کرد که «پلیس فتا در دفتر اسنپ فود مستقر شد»! تسنیم افزوده است: اسنپ یک شرکت انحصارگر است که رقبایش را با قدرت خود حذف کرده است! و حفاظت از داده‌های کاربران جزء وظایف دولت نیست! و به‌خاطر این هک، خود شرکت است که باید جریمه شود.

و همزمان با تسنیم، سایت سلام نوی رژیم هم در همان روز نوشت معاون پلیس فتا شهریور امسال به ایسنا گفته بود که یک گروه هکری با هویت معلوم در مرداد به اطلاعات تعدادی از خدمات گیران شرکت تاکسی اینترنتی تپسی دسترسی پیدا کرد.

و این کر هماهنگ برای اثبات ناکارآمدی کمپانی‌های «خوب‌بازده!» و «زودبازده!» و «سودآوری!» که اکنون جنگ بر سر تصاحب آ‌نها در گرفته است، در رسانه‌های حکومتی هم‌چنان ادامه دارد. اما همه این خبرها تداعی‌هایی به همراه دارند که باید به آنها هم پرداخت از جمله برای یافتن پاسخ این پرسش نابهنگام اگر به آرشیو رسانه‌های رژیم به‌ویژه به آرشیو روزنامه بدنام کیهان خامنه‌ای مراجعه کنید، رد‌پاهایی یا درست‌تر! اثر انگشتهایی پیدا می‌کنید که کم جالب نیستند از جمله موضع‌گیری صریح پاسدار شریعتمداری برای مصادره این کمپانی‌ها! برای درک بهتر قضیه سری به آرشیو کیهان خامنه‌ای بزنیم؛

در آرشیو کیهان در روز ۲۲مرداد ۱۴۰۲ به سرمقاله پاسدار بازجوی روزنامه‌نگار! حسین شریعتمداری بر می‌خورید که پیشنهاد کرده سکوهای مجازی دخیل در کسب و کارهای مجازی به‌ویژه سودآورترین‌هایش توسط دولت رئیسی جلاد مصادره شوند! شریعتمداری نوشته بود در ایران ۴۰۰پلتفرم اجتماعی در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند و برخی از آنها از جمله اسنپ و تپسی و... درآمدهای کلان و فوق نجومی دارند. وی نوشته بود این کمپانی‌ها حالا دیگر به دولتهایی موازی دولت جلاد ۶۷ تبدیل شده‌اند؟! و باید توسط دولت مصادره شوند! البته همه می‌دانند که این سامانه‌ها اساساً در شراکت با باندهای مختلف همین نظام، مشروعیت حضور و یکه‌تازی در عرصه کسب و کار ایران آخوندزده را پیدا کرده‌اند و حقیقتاً غریبه نیستند به‌عنوان نمونه کیست که نداند روبیکا و بسیاری از این شرکت‌های خدماتی متعلق به آقازاده‌ها و وابستگان باند مغلوب و حتی گاه متعلق به برخی دستجات باند غالب هستند، که این روزها بر سر غنایم بیشتر به‌جان هم افتاده‌اند!

این خبر و آن توصیه شریعتمداری و خبر امروز تسنیم که حاکی از مذاکره؟!؟! بین هکرها و مأموران است، را کنار هم بگذارید و خودتان نتیجه‌گیری کنید!

شاید در پایان این گزارش بگویید:

عجب حکومتی؟ عجب دولتی؟ عجب نظام دزد و قالتاقی، و عجب مافیایی؟!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e779d0f3-bfe6-4a7d-8d7b-adb24845e6cd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات